IMPT: Razvoj aplikacija za industrijski racunar…

1. Naziv i kratak opis teme:

Razvoj aplikacija/demoa za industrijski racunar baziran na Texas Instruments OMAP5 platformi.

EPP-Pico-OMAP5430 industrijski računar sa svojim kompaktnim dimenzijama, visokim performansama i širokim setom softverskih dodataka savršeno je pogodan za ultra male i mobilne implementacije. Ciljne primene uključuju sisteme intiligentnih kamera, “set-top box”-ove, “digital signage” aplikacije, mobilne Human Machine Interface uređaje, kioske (POS/POI sisteme), uređaje za igru i zabavu, sisteme kontrole pokreta, itd. Više detalja o samom uređaju možete pronaći na linku:

http://www.embedded.rs/sites/default/files/EPP-Pico-OMAP5430_Datasheet.pdf

Cilj projekta je razvoj demoa (industrijske aplikacije) koji ističe performanse sistema. Demo će biti korišćen u svrhe promocije sistema i biće prikazivan na skupovima/sajmovima koje IMP-Telekomunikacije posećuju. Ideja je da kompletan demo bude završen i testiran do februara 2014. kako bi prvi put bio prikazan na najvećem sajmu embedded tehnologija u Evropi – Embedded World 2014 u Nirnbergu, Nemačka. Tim studenata će imati priliku da poseti pomenuti sajam zajedno sa predstavnicima IMP-Telekomunikacije i na štandu Srbije predstavi demo potencijalnim klijentima.

IMP-Telekomunikacije obezbeđuju sve neophodne resurse uključujući dokumentaciju, razvojnu platformu, dodatni hardver (po potrebi) kao i podršku razvojnog tima.

2. Opis veština i znanja koje bi studenti trebalo da poseduju:

  • Poznavanje Linux ili Android operativnog sistema
  • Poznavanje programskog jezika C ili Java
  • Ukoliko demo zahteva dodatni hardver pozeljno je znanje elektronike.

3. Vremenski okvir mentorskog rada sa studentima:

Minimum 3 meseca, sa mogućnošću nastavka saradnje u zavisnosti od potreba projekta.

4. Kriterijumi po kojima će se vršiti odabir ideje/rešenja:

  • Prednost će imati ideje koje u najvećoj meri demonstriraju mogućnosti sistema (mobilnost – male dimenzije i baterijsko napanje, bežična komunkacija, kamera port, performanse dual core ARM Cortex – A15 procesora, itd.)
  • Biografije i razgovor sa zainteresovanim studentima

5. Rok za prijavu:

30.10.2013.

Za dodatne informacije pišite nam na info@marketplaceofideas.rs

Napomena: Svi detalji rada na projektu će biti usaglašeni i definisani tokom razgovora između kompanija i studenata. ICT Net će pružiti podršku prilikom definisanja odnosa i vida saradnje između firmi i studenata. Za ispunjenje obaveza studenata i firmi ICT Net ne preuzima odgovornost.